انتخاب نام دامنه سایت یکی از اقدامات بسیار مهم و حیاتی در موفقیت کسب و کار شماست. همانطور که اگر بخواهید یک فروشگاه فیزیکی راه اندازی کنید مدت زمانی را برای انتخاب نام آن وقت میگذارید، باید برای انتخاب نام سایتتان یا همان دامین سایت زمانی را اختصاص دهید.در انتخاب نام دامنه سایت باید نکاتی را مد نظر قرار دهید که کمی کارتان را دشوارتر میکند اما باعث میشود بدون عیب و نقص دامنه را نامگذاری کنید. در این مقاله قصد داریم تا نکاتی که باید هنگام انتخاب نام دامنه سایت در نظر گرفت را با هم بررسی کنیم. در ادامه همراه ما باشید!
فهرست مطالب
دامنه یا Domain چیست؟
اولین اقدامی که هر فرد برای راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی انجام میهد، انتخاب نام دامنه است.
دامنه سایت آدرس الکترونیکی یا نام منحصر به فردی است که برای دسترسی به یک وبسایت مورد استفاده قرار میگیرد. به طور ساده، دامنه سایت نشانی و یا نامی است که کاربران در مرورگرها وارد میکنند تا به وبسایت مورد نظر دسترسی پیدا کنند.
نام دامنه در واقع میتواند معرف شما باشد، بنابراین در انتخابش بسیار دقت کنید. با افزایش ترافیک وب سایت و افزایش کاربران سفارشات شما به یک برند تبدیل خواهید شد، بنابراین باید نامی را انتخاب کنید که توصیف کننده شما و ویژگیهای کسب و کار اینترنتیتان باشد.
چگونه بهترین نام دامنه را برای سایتمان انتخاب کنیم؟
در انتخاب نام دامنه فرض کنید می خواهید برای فرزندتان نامی انتخاب کنید، همینقدر مهم! انتخاب نام دامنه مناسب برای سایت میتواند تأثیر زیادی بر موفقیت آنلاین شما داشته باشد. سادگی و روان بودن و مرتبط با محتوا از مهم ترین ویژگی های نام سایت است.
در ادامه نکات مهم و اساسی در انتخاب نام دامنه را با هم بررسی می کنیم:
نکات اساسی و مهم در انتخاب نام دامنه
برای اینکه نام مناسبی را انتخاب کنید باید مواردی را در نظر بگیرید که میتوانند نکات سئویی را برای سایتتان راحت تر کنند. در ادامه این نکات را با هم بررسی میکنیم:
خدمات طراحان وب شرق : طراحی سایت مشهد
سادگی و آسانی نام دامنه بسیار مهم است!
فراموش نکنید که نام دامنه را تا حد امکان ساده، آسان و کوتاه انتخاب کنید تا برای تلفظ و به خاطر سپردن کاربران راحت باشد. استفاده از کلماتی که پیچیده هستند یا املای طولانی دارند، ممنوع!
هدف شما این است که کاربران بتوانند به راحتی نام دامنه را وارد کنند و به وبسایت شما دسترسی پیدا کنند. نام دامنهای که ساده و کوتاه باشد، به راحتی در ذهن کاربران میماند. کاربران باید بتوانند بهراحتی آن را به یاد آورند و دوباره وارد سایت شوند.
همچنین نامهای پیچیده ممکن است باعث اشتباه در تایپ شوند. اگر نام دامنه شما شامل حروف سخت یا ترکیبهای پیچیده باشد، احتمال اینکه کاربران بهدرستی آن را تایپ کنند کمتر میشود.
اگر از لحاظ سئویی بخواهیم بررسی کنیم نامهای ساده و مرتبط با محتوای سایت، به بهبود سئو کمک میکنند. کاربران به راحتی میتوانند نام دامنه شما را در موتورهای جستجو جستجو کنند.
از کلمه کلیدی برای نام دامنه استفاده نکنید!
در سال های قبل برای اینکه در گوگل رتبه بگیرید کافی بود که کلمه کلیدی مربوط به سایتتان را نام دامنه قرار می دادید تا به راحتی هنگام سرچ کاربران سایت شما در لینک های ابتدایی نمایش داده شود. استفاده از کلمه کلیدی در نام دامنه به معنای انتخاب نامی است که شامل یک یا چند کلمه مرتبط با حوزه فعالیت شما باشد. اما گاهی اوقات بهتر است از نامهای غیرکلیشهای یا برند محور استفاده کنید.
چرا از کلمه کلیدی استفاده نکنیم؟
- نامهای دامنهای که شامل کلمات کلیدی رایج هستند، معمولاً در رقابت با دیگر وبسایتها سختتر به دست میآیند.
- نامهای حاوی کلمات کلیدی ممکن است به راحتی فراموش شوند و نتوانند هویت خاصی برای برند شما ایجاد کنند.
- اگر نام دامنه شما بر اساس یک کلمه کلیدی خاص باشد، ممکن است نتوانید به راحتی دامنه خود را به فعالیتهای جدید یا محصولات دیگر گسترش دهید.
- و دلیل اصلی این است که گوگل در حال حاضر به راحتی گول نمی خورد.
فرض کنید شما کفش ارزان میفروشید و میخواهید روی این کلمه در رتبه های اول گوگل قرار بگیرید. اشتباه ترین حالت ممکن این است که دامنه Cheap shoes را به عنوان نام سایت انتخاب کنید.
انتخاب نام مناسب برای برندتان را فراموش نکنید!
اگر وبسایت شما با یک برند یا شرکت مرتبط است، انتخاب نام دامنهای که با نام برند سازگاری داشته باشد، میتواند در ترافیک و فروش بسیار مفید باشد. در این صورت، ممکن است از نام برند خود به عنوان نام دامنه استفاده کنید یا نام دامنه را با عناصری از نام برند ترکیب کنید.
در انتخاب نام دامنه هوشمندانه عمل کنید!
برای انتخاب نام دامنه فقط حال حاضر را در نظر نگیرید. شما همیشه در کسب و کارهای انلاین جای پیشرفت و بزرگتر شدن را دارید. نباید خودتان را به یک نام محدود کنید. شاید با این توضیحات متوجه منظورم نشوید. بیایید تا برایتان مثال بزنم.
فرض کنید شما در حال حاضر یک آشکده دارید و فقط برای مشتریانتان آش رشته سرو می کنید. اگر بیایید نام دامنهتان را ashkade.ir قرار دهید برای الان گزینه خیلی خوبی به نظر میرسد اما شاید چند سال بعد فکر گشترش کسب و کار به سراغتان بیاید و بخواهید یک سفره خانه غذاهای سنتی را افتتاح کنید. در این زمان دیگر نام دامنه ای که انتخاب کرده اید دیگر مناسب نیست و باید آن را تغییر دهید که در این تغییر ممکن است حجم قابل توجهی از مشتریان را از دست بدهید.
با نام دامنه در ذهن کاربر برای همیشه حک شوید!
میخواهید در ذهن مخاطب به یاد ماندنی باشید؟ پس باید اسامی را انتخاب کنید که به محض شنیدنشان شما تداعی شوید. برای مثال سایتی با نام “دوربین” بهترین انتخاب برای حوزه فیلمبرداری و عکاسی است.
کاربران به راحتی آن را به ذهن بسپارند!
انتخاب یک نام دامنه به یاد ماندنی بسیار مهم است. اگر نام دامنه شما قابلیت یادآوری نداشته باشد، کاربران ممکن است مشکلی در به خاطر سپردن آن داشته باشند و از دسترسی به وبسایتتان منصرف شوند. بنابراین، از کلمات و عباراتی استفاده کنید که قابلیت به خاطر سپردن آنها برای عموم مردم آسان باشند.
از کلمه کلیدی برای نام دامنه استفاده نکنید!
اگر وبسایت شما با یک برند یا شرکت مرتبط است، انتخاب نام دامنهای که با نام برند سازگاری داشته باشد، میتواند در ترافیک و فروش بسیار مفید باشد. در این صورت، ممکن است از نام برند خود به عنوان نام دامنه استفاده کنید یا نام دامنه را با عناصری از نام برند ترکیب کنید.
انتخاب نام دامنه را مرتبط با محتوا یا کسب و کارتان انجام دهید.
اگر وبسایت شما درباره یک صنعت خاص است یا محتوای خاصی ارائه میدهد، تلاش کنید نام دامنه را به محتوا یا صنعت مرتبط کنید. این کار میتواند به کاربران کمک کند به راحتی فهمیده و پیشبینی کنند که وبسایت شما درباره چه موضوعی است. همچنین پیدا کردن شما برای کاربران دیگر سخت و پیچیده نخواهد بود.
پسوند مناسب برای وب سایت در نظر بگیرید!
پسوند دامنه نیز یک نکته مهم دیگر است و میتواند نوع و هدف وبسایتتان را نشان دهد. برخی از پسوندهای معروف شامل com، org، net و edu و پسوند وب سایت های داخلی هم ir هستند. تا جایی که امکان دارد از پسوند ir و یا اگر میخواهید به صورت گستردهتر فعالیت کنید، پسوند com را انتخاب نمایید.
پسوندهای وبسایت، که به آنها “دامنههای سطح بالا” (Top-Level Domains یا TLDs) نیز گفته میشود، بخش انتهایی یک نام دامنه هستند که پس از آخرین نقطه در آدرس وبسایت قرار میگیرند. این پسوندها میتوانند اطلاعاتی درباره نوع وبسایت یا موقعیت جغرافیایی آن ارائه دهند. در ادامه، انواع مختلف پسوندهای وبسایت و ویژگیهای آنها توضیح داده میشود:
دامنههای عمومی (gTLDs)
این نوع دامنهها به طور عمومی در دسترس هستند و شامل دستههای مختلفی میشوند:
- پسوند com: مخفف “commercial” است و برای کسبوکارها و وبسایتهای تجاری استفاده میشوند. این پسوند محبوبترین و شناختهشدهترین پسوند است.
- پسوند net: مخفف “network” است و معمولاً برای وبسایتهای مرتبط با شبکهها و فناوری اطلاعات استفاده میشود و دومین پسوند محبوب بعد از com می باشد.
- پسوند org: مخفف “organization” است و معمولاً برای سازمانهای غیرانتفاعی و خیریهها استفاده شده و به عنوان یک گزینه معتبر برای سازمانهای غیرانتفاعی شناخته میشود.
- پسوند info: برای وبسایتهایی که اطلاعات ارائه میدهند، مناسب است و به راحتی قابل دسترسی و ثبت می باشد.
- پسوند biz: برای کسبوکارها و تجارتهای کوچک طراحی شده است. یک گزینه عالی برای کسب و کارهای جدید.
دامنههای کشور (ccTLDs)
این نوع دامنهها مختص کشورهای خاص هستند و معمولاً شامل دو حرف اول کشور هستند:
- پسوند ir: مختص ایران است و برای وبسایتهای ایرانی استفاده میشود.
- پسوند uk: مختص بریتانیا است و وبسایتهایی که هدفشان بازار بریتانیا است، از این پسوند استفاده میکنند.
- پسوند de: مختص آلمان است و برای وبسایتهای آلمانی استفاده میشود.
- و سایر کشورها …
دامنههای جدید (new gTLDs)
این دامنهها به تازگی معرفی شدهاند و شامل موضوعات خاص یا صنایع مختلف هستند:
- پسوند tech: برای وبسایتهای فناوری و تکنولوژی مناسب است.
- پسوند design: برای وبسایتهای مرتبط با طراحی.
- پسوند shop: برای فروشگاههای آنلاین و تجارت الکترونیک.
دامنههای جغرافیایی
این دامنهها معمولاً به مناطق خاص جغرافیایی اشاره دارند:
- پسوند eu: مختص کشورهای اتحادیه اروپا است.
- پسوند asia: مختص کشورهای آسیایی است.
انتخاب پسوند مناسب برای نام دامنه شما میتواند تأثیر زیادی بر هویت برند، اعتبار و قابلیت دسترسی وبسایت شما داشته باشد. بنابراین، مهم است که با توجه به نوع وبسایت، مخاطبان هدف و بازار خود، پسوند مناسبی را انتخاب کنید.
سعی کنید نام دامنه تایپ آسانی داشته باشد!
در انتخاب نام دامنه، سعی کنید از کلمات یا عباراتی که به راحتی با یکدیگر اشتباه تایپ میشوند، استفاده نکنید. از آنجایی که نام دامنه باید انگلیسی باشد، بهتر است خوب فکر کنید تا کلمه ای پیدا کنید که املای راحتتر و اشتباه کمتری داشته باشد.
از علامت ها و اعداد استفاده نکنید!
در انتخاب نام دامنه، بهتر است از علامتها مانند خط تیره (-) یا اعداد استفاده نکنید. کاربران این اعداد و علامت ها را به سختی به ذهن میسپارند و درصد اشتباهشان در وارد کردن نام دامنه را بالا میبرد. بنابراین ممکن است آنهارا از پیدا کردن سایت شما منصرف کند.
پیشنهاد مطالعه: از این 5 اشتباه در یافتن کلمات کلیدی بپرهیزید!
مطمئن شوید که نام دامنه تکراری نیست!
قبل از تعیین نام دامنه مطمئن شوید که نام انتخابی آزاد است و قبلا توسط شخص دیگری به ثبت نرسیده است. نام دامنه ها هیچگاه تکراری ثبت نمیشوند. از طرفی اگر بخواهید نامی نزدیک به نام دامنه دیگری انتخاب کنید، کاربران را به اشتباه خواهید انداخت. اگر هم که رقیبتان باشد، ممکن است مشتریان خود را به سمت ایشان سوق دهید.
محدودیتهای جغرافیایی را در نظر بگیرید!
در صورتی که وبسایت شما محدود به منطقه جغرافیایی خاصی است، بهتر است نام دامنه و پسوند آن به آن منطقه اشاره کنید. مثلا اگر کسب و کار شما محدود به کشور ایران است و ارسال به خارج از کشور ندارید، پسوند دامنه را .ir انتخاب کنید که بهترین گزینه است. این مورد هم در سئو هم در ترافیک وبسایتتان موثر است.
ابزارهای انتخاب نام دامنه را دستکم نگیرید!
ابزارهای مختلفی برای کمک به انتخاب نام دامنه وجود دارند که میتوانند به شما در پیدا کردن نامهای خلاقانه، بررسی در دسترس بودن آنها و حتی ارائه پیشنهادات کمک کنند. در ادامه، چند ابزار محبوب برای انتخاب نام دامنه معرفی میشوند:
- Namecheap
به شما اجازه میدهد تا نامهای دامنه را جستجو کنید و ببینید که آیا در دسترس هستند یا خیر. همچنین پیشنهاداتی برای نامهای مشابه ارائه میدهد. این ابزار امکان ثبت دامنه، بررسی قیمتها و پیشنهادات ویژه را به شما میدهد.
- GoDaddy
یکی از بزرگترین ثبتکنندگان دامنه است که به شما امکان جستجوی نامهای دامنه و بررسی در دسترس بودن آنها را میدهد. این ابزار پیشنهادات مرتبط، ابزارهای بازاریابی و خدمات وبسایت را در اختیار شما قرار می دهد.
- LeanDomainSearch
این ابزار به شما اجازه میدهد تا یک کلمه کلیدی وارد کنید و سپس فهرستی از نامهای دامنه موجود با آن کلمه را مشاهده کنید. فیلتر کردن بر اساس طول نام، محبوبیت و غیره از ویژگی های مهم این ابزار است.
- NameMesh
این ابزار با ترکیب کلمات کلیدی مختلف، پیشنهاداتی برای نام دامنه ارائه میدهد و همچنین در دسترس بودن آنها را بررسی میکند. دستهبندیهای مختلف مانند “کلمات کلیدی”، “کوتاه”، “خلاقانه” و غیره را از این ابزار بخواهید.
- BustAName
این ابزار به شما اجازه میدهد تا کلمات کلیدی را ترکیب کنید و ببینید که آیا نامهای دامنه موجود هستند یا خیر. همچنین امکان فیلتر کردن نتایج بر اساس طول و نوع پسوند را برای کاربران فراهم می کند.
- DomainWheel
یک ابزار جستجوی نام دامنه که به شما کمک میکند تا ایدههای جدیدی برای نام دامنه پیدا کنید و بررسی کنید که آیا در دسترس هستند یا خیر. پیشنهادات خلاقانه و جستجو بر اساس کلمات کلیدی را با این ابزار انجام دهید.
- Panabee
این ابزار به شما اجازه میدهد تا دو کلمه کلیدی را وارد کنید و پیشنهاداتی برای نام دامنه ارائه میدهد. همچنین میتوانید معادلهای دیگر یا تغییرات خلاقانه را ببینید. بررسی در دسترس بودن دامنه و پیشنهادات بر اساس تغییرات کلمات از ویژگی های این ابزار است.
- Namelix
این ابزار با استفاده از هوش مصنوعی، نامهای دامنه خلاقانه بر اساس کلمات کلیدی شما تولید میکند. همچنین امکان فیلتر کردن بر اساس طول و نوع نام را انجام میدهد.
استفاده از این ابزارها میتواند به شما در انتخاب نام دامنهای که هم خلاقانه باشد و هم در دسترس، کمک کند. مهم است که نام دامنه انتخابی شما ساده، قابل یادآوری و مرتبط با محتوای وبسایتتان باشد.
تحقیق و بررسی کنید!
قبل از خریداری و ثبت دامنه تحقیق و بررسی های لازم را انجام دهید، اما به چه منظور؟
شاید قبل از خرید دامنه، شخص یا کمپانی دیگری دامنه شما را با نگارش دیگری خریداری کرده باشد و بعدا بتواند ادعای مالکیت کند. از این رو دامنه شما غیر قانونی شناخته شده و حتی بسته شود. بدین ترتیب زحماتتان هدر خواهد رفت.
خدمات طراحان وب شرق :خدمات سئو سایت در مشهد
چرا نباید از دامنه های فروشی استفاده کنیم؟
دامنههای فروشی ممکن است تاریخچهای داشته باشند که بر روی سئو و اعتبار برند شما تأثیر بگذارد. اگر دامنه قبلاً به طور درست ومناسب مدیریت نشده باشد ممکن است برای برندتان آینده خوبی رقم نزند. باید بدانید که هر دامنه نزد گوگل یک ارزشی دارد و زمانی که یک دامنه قرار است به فروش برسد به این معنی نیست که سوابق آن از گوگل پاک می شود.
ممکن است این دامنه ها به دلایل خطاها و اشکالات سئویی از چشم گوگل درموقعیت مناسبی نباشند و حتی مسدود شده باشند. شما از هیچکدام از این اتفاقات خبر ندارید و دست به خرید دامنه ای میزنید که نمیدانید قرار است با چه مشکلاتی شما را روبرو سازد.
همچنین در نظر داشته باشید وقتی یک دامنه را از شخص دیگری خریداری میکنید، ممکن است نتوانید به طور کامل بر روی آن کنترل داشته باشید. ممکن است شرایط خاصی وجود داشته باشد که شما را محدود کند.
میدانم که نام های جذاب دامنه های فروشی شما را وسوسه می کند اما یادتان باشد هیچ ریسکی را بخاطر فقط یک نام جذاب نپذیرید.
در پایان…
امیدواریم در این مقاله هر آنچه را که باید برای انتخاب نام دامنه سایت مناسب رعایت کنید را بازگو کرده باشیم. شاید در نظرتان انتخاب دامنه آنقدرها هم مهم و حیاتی نباشد، اما اشتباه نکنید، همیشه در وب سایت و کسب و کارهای اینترنتی هر چیزی که به کاربر مربوط شود، بسیار مهم است!
اما با توجه به تجربه ای که در سال های فعالیتمان به دست آورده ایم، نام دامنه میتواند در یک کسب و کار بسیار تاثیرگذار باشد. حتی میزان خلاقیتی که شما در انتخاب نام دامنه به خرج می دهد، آینده کسب و کارتان را تحت تاثیر قرار میدهد.